Evenementen worden geladen

« Alle evenementen

Metaalkunde (post-hbo opleiding)

9 november 2021 @ 13:30 - 18:50

|Terugkerend evenement (Bekijk alle)
Elk jaar
| €8000

De post-hbo-opleiding Metaalkunde is gericht op het doordacht ontwerpen en produceren van hoogwaardige metalen producten en installaties, het verantwoord en efficiënt uitvoeren van onderhoud en het kunnen doorgronden van metalen constructies om zo het bezwijken ervan te kunnen voorkomen.

Na het volgen van deze opleiding weet u het conceptontwerp zo te beïnvloeden dat de levensloop van het product optimaal is. U leert welke materiaalgroepen het beste kunnen worden toegepast. Moet er wel of geen staal worden gebruikt? En welke combinaties van materialen zijn aan te raden? Dit zijn vragen die u beter leert beantwoorden in de cursus. U kent het effect van berekeningen voorgeschreven in ontwerpcodes. U weet dat de grens tussen vermoeiing en statisch niet zo scherp is als in de codes. U weet betere keuzes te maken in materialen en bewerking. Marges worden steeds kleiner; het belang van goede keuzes neemt daarmee evenredig toe.

In de opleiding leert u bovendien om uitgewerkte ontwerpen te controleren en te beoordelen. Bij fabricage weet u de juiste vragen te stellen aan leveranciers. Bij inspectie zorgt u ervoor dat corrosietesten goed worden uitgevoerd. U weet het resultaat te interpreteren en u weet wanneer actie is vereist. U weet wat het effect kan zijn van gewijzigde omstandigheden bij het in gebruik nemen van installaties. Wat bijvoorbeeld als de temperatuur anders is dan waarmee rekening is gehouden bij het ontwerp? Bij schades weet u onderzoeksopzetten te beoordelen.

Meer lezen? Bezoek onze website www.cvnt.nl.

Gegevens

Datum:
9 november 2021
Time:
13:30 - 18:50
Kosten:
€8000
Evenementencategorie:
Evenementtags:
Website:
http://www.werkenstudie.hu.nl/TotaalAanbod/Metaalkunde

Locatie

Hogeschool Utrecht
Telefoon:
088-4818888
Nijenoord 1, Utrecht, Utrecht 3552 AS Nederland
+ Google Maps